Latest Post

Tojást rakó papagájok Ital akciók

Képzeld el, hogy belenézel kedvenced ketrecébe, és látod, hogy a papagájod tojást rakott – mit lehet tenni ilyenkor? Ne aggódj, ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül madárfiókát fogsz látni, vagy hogy a tojás ki fog kelni. Nem ritka, hogy a nőstény papagájok tojást raknak, még akkor is, ha hím madár nincs jelen. Ha tojást látsz a papagájod ketrecében, néhány dolgot azért tudnod kell.

Ha hím és nőstény madarak is vannak otthon, akkor van rá esély, hogy a tojás termékeny. A tojás termékenysége “gyertyagyújtással” megállapítható. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy a gazdi megnézze, van-e valami a tojás belsejében anélkül, hogy felnyitná azt. Hagyd ezeket a tojásokat a szakemberekre! Vidd el a tojást állatorvoshoz vagy madártenyésztőhöz, ha gyanítható, hogy a tojás megtermékenyített lehet.

Ha egyedülálló nőstény papagájod van, ne aggódj, a nőstény madarak időnként tojást raknak. Ha nem termékenyül meg, a tojás nem kel ki. Csak arra ügyelj, hogy a tojást a ketrecben tartsd. Ha elviszed a tojást, a madarad hamarosan egy másikat fog tojni.

Abban az időszakban, amikor a papagájod tojik, gondoskodnod kell arról, hogy elegendő táplálékhoz jusson! A tojások kalciumból állnak, ezért a tojásrakás után kissé kalciumhiányos lesz. Etesd tollas barátodat sok zöldséggel és kalciummal ebben az időszakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük